top of page

Context.

Voor het futuristische gebouw de Dutch Windwheel van Doepelstrijkers moest de ontvangsthal ontworpen worden. Het gebouw is honderd procent energie neutraal en zal vele verschillende functies bevatten zoals woningen, hotels en een waar ronddraaiende attractie waar winkels in gevestigd zitten. Het gebouw moet een landmark worden voor Rotterdam.

 

Concept.

Door de verschillende functies van het gebouw zal er een diversiteit aan mensen binnekomen. Deze hebben allemaal hun eigen doel en behoefte. Daarnaast leent de ruimte zich goed voor verschillende programmeringen. Er komt modulaire trap in de hal te staan die aangepast kan worden naar de belangen van de gebruikers. Hierdoor kan de trap altijd passend zijn aan de situatie, bijvoorbeeld afhankelijk van de drukte van het moment. De verschillende mogelijkheden kunnen gecreëerd worden door middel van horizontaal beweegbare bamboehouten treden. Zo ontstaan er zitgelegenheden, extra trapruimte of plateau’s. Dit bied mogelijkheden om onvoorstelbaar vele programmeringen mogelijk te maken. Denk hierbij aan expositieruimtes, pop-up stores of theatervoorstellingen. 

 

Design.

 

In de ruimte zullen vier verschillende trappen geplaats worden. Hierdoor wordt gegarandeerd dat altijd de hoofdfunctie van traplopen gewaarborgd blijft. Ook kunnen er op deze manier verschillende programmeringen naast elkaar plaatsvinden. Daarnaast geven gebruikers vaak de voorkeur aan de zijkanten van trappen, of het nu gaat over lopen, zitten of stilstaan. Door meerdere trappen wordt deze als fijn ervaren plek vergroot. De plaatsing van de trappen tegenover elkaar zorgt ervoor dat er als het ware een glooiend berglandschap van hoogteverschillen ontstaat in de ruimte. 

bottom of page