top of page

Context

 

De kralingse plas in Rotterdam was de locatie waar een tiny house gebouwd zou gaan worden. Tussen het water en het bos in gepositioneerd. Het huis zou niet altijd bewoond gaan worden. De maximale oppervlakte bedraagt 30 vierkante meter.

Concept

Het huis zou niet het hele jaar bewoond worden maar meer dienen als vakantie woning. Hierdoor waren er eigenlijk twee uitgangspunten, bewoning en onbewoond. Als het huis onbewoond zou zijn zag ik het meer als een object in de omgeving. Zo ben ik het dan ook gaan benaderen. Het gebouw zou zich aan moeten kunnen passen aan de functie die het op dat moment heeft. 

Design

Als het huis onbewoond zou zijn wilde ik het een afsloten object laten zijn. Een grote wens was van de opdrachtgevers om een terras te hebben aangrenzend aan de verschillende kamers. Het terras kreeg een dubbele functie. Het zou omhoog geklapt kunnen worden en zo te glazen puien afsluiten van de buitenwereld. Dit creëert het gesloten object. De gevels werden bekleed met lokaal verkoold hout afkomstig uit het omringende bos. Dit alles zorgt voor een sterke connectie met de omgeving echter heeft het gebouw wel zijn eigen karakter. 

bottom of page