top of page

Ooievaar collectie

 

Het Westelijk handelsterrein is een historische plek in Rotterdam en ademt de veelal verloren gegane sfeer van de oude havens. Een belangrijk karakteristiek element van het gebouw is het grasdak. Ooit aangelegd om de welwarende buren van het terrein te voorzien van een groener uitzicht. Later liep er vee op te grazen. Deze vorm van stadslandbouw verdween in de jaren’70 uit Rotterdam. 

Concept

Op het dak al een nieuwe urban farm en hostel gecreëerd worden. De boerderij zal kippen houden, Daarnaast zullen er akkers zijn om groente en fruit te verbouwen. De boerderij zal producten produceren die gebruikt kunnen worden door de lokale ondernemers beneden in het WHT. Dit creëert een circulair system in het gebouw. In samenwerkingen zullen de gasten meehelpen op de boerderij. In ruil daarvoor krijgen ze gratis producten bij de ondernemers beneden in de hallen.

Design

Op het dak komt een glazen kas die verschillende functies bevat zoals de hostelkamers, kippenhok en plek om groente te verbouwen. Binnenin zal op een traditioneel hallenhuis geïnspireerde constructie staan van eikenhout. Dit frame is de watervoorziening van de kas maar zal daarnaast ook de idyllische atmosfeer van het platteland geven aan de ruimte. De bezoekers zullen ten allee tijden verbonden zijn met de boerderij om hun heen.   

bottom of page